AED
 
Wat is AED?
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een uitermate gebruiksvriendelijk apparaat, speciaal ontwikkeld om snel en doeltreffend hulp te kunnen bieden bij een hartstilstand. Bij een circulatiestilstand is vroegtijdig alarmeren, hartmassage en beademing de eerste en meest eenvoudige hulp die men kan en moet bieden. Deze handelingen zullen in het algemeen niet leiden tot herstel van de circulatie, maar zullen vooral het ontstaan van schade aan hersenen en hart, als gevolg van de circulatiestilstand, vertragen. Hartmassage en beademing worden uitgevoerd in afwachting van geavanceerde medische maatregelen. Defibrillatie is zoín maatregel.
 
Noodzaak.
De NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) onderschrijft met kracht de noodzaak van een vroegtijdige defibrillatie en het vroegtijdig ter plaatse zijn van professionele ambulancezorg. In dit kader wijst de NRR specifiek op het belang van de snelle defibrillatie. Met de AED kan onder gecontroleerde omstandigheden veilig, snel en efficiŽnt gedefibrilleerd worden door anderen dan de ambulancehulpverleners. De AED biedt perspectief in de strijd tegen een plotselinge circulatiestilstand op basis van ventrikel fibrilleren. In veel gemeentes in Nederland zijn al AED apparaten geplaatst.
 
 
Werken met een AED.
Om met een AED te mogen werken zult u eerst een cursus gevolgd moeten hebben, die gegeven wordt door een bevoegd docent. De cursus wordt gegeven in 5 uur en ook hiervoor is er elk jaar een herhalingsles noodzakelijk.

 
AED plaatsen in de gemeente Roosendaal.
Agrimarkt Roosendaal / Parkeergarage Nieuwe Markt / Biggelaar / Roselaar / Stadskantoor / Centrum voor Werk en Inkomen / Centrum voor kunsten / Oude Raadhuis / Gemeentearchief / Muziekschool de Feute / Enz.

Nispen(2), Wouw(8), Heerle(2), Moerstraten(1), Wouwse Plantage(1).
Kijk eventueel op: http://www.aedstichting.nl of http://www.aed4.eu
 
 
     
     
 
© EHBO Vereniging Roosendaal | K.v.K: 40283110 te Breda | Aangesloten bij: E.H.B.O. Noord-Brabant | Privacy verklaring